ההמלצות לפעילות גופנית ותזונה המקובלות לקידום הבריאות ולמניעת מחלות

ההמלצות לפעילות גופנית ותזונה המקובלות לקידום הבריאות ולמניעת מחלות

ההמלצות לפעילות גופנית ותזונה המקובלות לקידום 
הבריאות ולמניעת מחלות

  • ביצוע של פעילות אירובית (מסילה,אופניים וסקי) בעצימות בינונית למשך 30-60 דקות ברוב ימות השבוע.

  • יש לבצע שני אימוני כוח בשבוע.

  • יש להפחית את צריכת השומן בתפריט על ידי אכילת סוגי מזון דל שומן.

  • יש להימנע מאכילת מזון מטוגן.

  • יש להימנע מאכילת מזון מוקשה (שומן טרנס) המצוי במרגרינה ובכל מזון המכיל מרגרינה כגון: בצק עלים, עוגות, עוגיות, ביסקוויטים, ג'חנון, מלאווח וקרקרים.

מומלץ לצרוך דגים עשירים באומגה 3 לפחות פעמיים בשבוע כמו: בקלה, סול, פילה, הליבוט, מקרל, טונה, סלמון, וכו'.

  • צריכה מרובה של ירקות ומעט פירות טריים.

  • יש להעדיף לצרוך קטניות כגון: אפונה, עדשים, שעועית, סויה ודגנים מלאים כגון: חיטה מלאה, אורז מלא, בורגול, כוסמת, קוואקר.

  • המעטה בצריכת מזונות עשירים בסוכר ובמשקאות ממותקים בסוכר.

  • צריכה נאותה של נוזלים (1.5-2 ליטר ביום בתנאים רגילים).

  • הגבלה בכמות מלח הבישול (נתרן כלורי) במזון.

  • שמירה על משקל גוף תקין.

מוגש ע"י ד"ר חן ימין פיזיולוג מאמץ – בקאנטרי קולג'ים 
בעל תואר שני במדעי הרפואה – M.Sc
מומחה לשיקום לב – ריאה
מרצה במכללת זינמן- מכון וינגייט

Leave a reply

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

best ecommerce engine best ecommerce hosting 2015 best ecommerce hosting for small business best ecommerce hosting sites best ecommerce hosting uk best ecommerce options best ecommerce package best ecommerce platform best ecommerce platform 2015 best ecommerce platform for beginners
essay help